Praktisk information

På Sparkling Göteborg har du möjlighet att prova drycker hos mer än 50 utställare. Därför rekommenderar vi att du planerar ditt besök redan nu.

Öppettider:

Lördag 5 oktober kl. 11-20

 

Tips:

  • Hitta din favoriter. I vår utställarlista kan du läsa om alla varumärken, där kan du även favoritmarkera de utställare som du inte vill missa eller som har spännande drycker som du är nyfiken på.
  • Ta på dig sköna skor. Det är väldigt få besökare och utställare som stirrar ner i golvet för att studera dina skor. Det blir många steg på eventet när ni ska knalla runt, så se till att det blir bekvämt.
  • Fyll på med vatten. På flera ställen finns vattenstationer – glöm inte att fylla på vatten i kroppen när du ändå sköljer glaset.
  • Glöm inte att äta. Det finns massor av delikatessföretag på plats. Dessutom finns det i byggnaden (Svenska Mässan/Gothia Towers) ett stort restaurangutbud som du kan boka bord på innan eller efter ditt besök på eventet.

 

Om Göteborg

Välkommen till Sveriges trevligaste storstad!

Göteborgs läge mitt i Skandinaviens hetaste industriregion och befolkningstätaste område gör stan till ett strategiskt val för mässor, konferenser och andra arrangemang.

Göteborg är laddat med positiva trivselvärden. Stan är både storslagen och småskalig på en och samma gång. Svenska folket har röstat fram Göteborg som Sveriges trevligaste storstad. Ett växande antal internationella besökare instämmer till fullo.

Göteborg erbjuder mängder av läckra restauranger, ombonade pubar, fyndrik shopping, teatrar, museer och evenemang för alla smaker.

Den avslappnade och vänliga stämningen får du på köpet. Liksom det faktum att allt kul som finns i centrala Göteborg ligger på bekvämt promenadavstånd från Svenska Mässan!

Närservice

Svenska Mässans centrala läge ger bekväm tillgång till de flesta typer av service.

Restauranger
Flera restauranger och serveringar på Svenska Mässan och Gothia Towers. I Focus affärscentrum, på Åvägen 42, och de kringliggande kvarteren finns ett flertal alternativ för såväl lättare måltider som middagar.

Service
I ICA Focus förbutik, bara ett par hundra meter från Svenska Mässans huvudentré, finns ett postombud. Där kan privatpersoner utföra enklare ärenden som att köpa frimärken, posta brev samt hämta och lämna paket. Här finns även kemtvätt och myntväxlare.

Öppettider:
Alla dagar kl. 07-23

Telefon:
031-703 05 24

Bank och bankomat
Utanför Svenska Mässans huvudentré vid Korsvägen
Vid Pressbyrån, Korsvägen
Intill ICA Focus förbutik
SEB-kontor, S:t Sigfrids plan
Nordea, Södra Vägen/Berzeliigatan

Butiker
I närbelägna Focus affärscentrum finns bl a en av Sveriges största livsmedelsbutiker, systembolag, apotek, skomakare, frisör, optiker, hälsokostbutik och ytterligare specialbutiker.

Taxi
För bästa service och säkerhet rekommenderar Svenska Mässan i första hand:
Taxi Göteborg tel. 031-65 00 00
Taxi Kurir tel. 031-27 27 27
Vip Taxi tel. 031-27 16 11
Taxi 020 tel. 020-93 93 00
Taxi Lerum tel. 0302-146 00

Parkering
Focus P-hus i Focus affärscentrum.

Tillgänglighet

Svenska Mässan har som mål att samtliga verksamheter som ryms inom anläggningen ska vara tillgängliga för besökare oavsett personliga förutsättningar.

Grundtillgänglighet finns i alla utställningshallar, konferenslokaler och restauranger. Svenska Mässan och Gothia Towers är certifierade enligt Equality tillgänglighetscertifiering.

Ledsagare till besökare med funktionshinder som medför behov av ledsagare har fri entré. Kontakta informationen vid entrén. Certifierade assistanshundar och ledarhundar för synskadade är tillåtna i alla Svenska Mässans lokaler. Rullstolar finns till låns och hämtas ut i informationen i entré 5 i samband med mässa. Vill man försäkra sig om en stol bokar man den på evenemangsbemanning@svenskamassan.se eller på telefon 031-708 84 40.

Anläggningsinformation finns i Turistrådet Västsveriges Tillgänglighetsdatabas.

Vill du ha ytterligare information om tillgängligheten på Svenska Mässan, eller har du frågor eller synpunkter?

Kontakta Anna Granath via e-post: anna.granath@svenskamassan.se